Veelgestelde vragen

Reserveren & betalen

De camping is geopend vanaf  medio half april tot medio eind september (exacte data verschillen per jaar. Kijk daarvoor op de homepagina).  Voor scholen, fiets- en sportgroepen van meer dan 30 personen zijn wij op aanvraag buiten deze periode ook open.

We zijn open vanaf medio half april (exacte openingsdatum verschilt per jaar. Kijk daarvoor op de homepagina) tot 1 oktober. Onder het hoogseizoen verstaan we het hemelvaart- en pinksterweekend en de zomervakantie. Alles daarbuiten beschouwen we als het laagseizoen. Voor scholen en sportieve groepen vanaf 10 personen zijn we buiten onze reguliere openingsdata op aanvraag open.

U kunt via het boeking systeem op deze site reserveren. Bij telefonische boekingen of boekingen via de e-mail worden reserveringskosten van €15,00 gerekend. In het hoogseizoen zijn kampeerplekken alleen vanaf 2 nachten te reserveren.

Uw reservering is definitief op het moment dat de 50% aanbetaling ontvangen is.

Bij een online reservering via de site rekenen wij geen kosten. Bij een reservering via mail of telefoon betaald u €12,50 reserveringskosten

Ja dat kan, u betaalt hier éénmalig 15 EUR voorkeurskosten voor. U kunt dit bij het reserveren aanvinken en dan uw voorkeursnummer bij de opmerking zetten.

Als u zeker wilt zijn van een plaats wel. U kunt altijd spontaan langskomen maar zeker tijdens het hoogseizoen (de vakantieperiodes) zou dat helaas op een teleurstelling kunnen uitlopen. Kampeerplekken zijn in de zomerperiode alleen vanaf 4 nachten te reserveren.

Bij een reservering brengen wij 50% van de kosten in rekening en twee weken voor uw komst dient het restant betaald te zijn. Zo bent u gegarandeerd van een plekje en wij van uw komst. Zonder betaling vooraf is het helaas niet mogelijk om een plek voor u te reserveren aangezien u wellicht besluit toch niet te komen en wij dan iemand die voor onze deur staat weigeren omdat wij ervan uitgingen dat u zou komen.

Betalen kan vooraf via de link die in uw bevestiging staat. Ter plaatse kunt u contant of met de kaart afrekenen. (mastercard, visa en creditcard).

Na bevestiging betaalt u 50% van het totaalbedrag en twee weken voor uw komst het restant.

Ja dit klopt, u ontvangt alleen bericht als de betaling niet ontvangen is.

Door een mailtje naar info@campingardennes.be te sturen met uw juiste e-mailadres.

Camping & faciliteiten

Nee, de camping is geopend vanaf half april tot eind september. De exacte datum verschilt per jaar en vindt u terug onder ‘contact & info’. Voor groepen vanaf 10 personen die activiteiten willen doen zijn er buiten die periode ook mogelijkheden.

Voor de kampeerplaatsen hanteren wij 14:00 uur inchecken en 12:00 uur uitcheck tijd. Voor de verhuurobjecten is dit inchecken om 15:00 uur en uitchecken om 11:00 uur.

De slagboom kan met het kaartje geopend worden van 7:00 tot 23:00 uur. Buiten die tijd mag er niet gereden worden op het terrein.

Tijdens het hoogseizoen is de receptie elke dag open van 8:30 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 19:00 uur. In het laagseizoen zijn wij van zondag tot en met donderdag open van 9:00 tot 12:30 uur en 13:30 tot 17:00 uur. Op vrijdag zijn wij tot 20.00 uur open en op zaterdag tot 18.00 uur.

Als het rustig is door de weeks kan het ook zijn dat er een briefje op de deur hangt met een telefoon nummer omdat we elders aan het klussen zijn (of aan het fietsen :) ).

Nee, wij hebben geen supermarkt op de camping. Wel verkopen we een aantal ‘vergeten items’ zoals tandpasta, shampoo en sportartikelen.

Wij hebben een eetcafé waar u terecht kunt voor diverse plates, pizza’s, pannenkoeken, snacks, etc. Er is geen supermarkt op de camping.

De dichtstbijzijnde supermarkt is de Delhaize, deze is op 20 minuten wandelen of 3 minuten rijden. Van maandag t/m vrijdag en zaterdag is de supermarkt open van 8:00 tot 19:00 uur. Op vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur en zondag van 8:00 tot 18:00 uur.
Ook zijn er een Spar, Carrefour en Aldi in de naastgelegen dorpen.

In zowel Bomal als Barvaux is er een bank en zijn er winkels. Beide dorpen zijn op ongeveer 20 minuten wandelen of 5 a 10 minuten rijden.

Ja. Maximaal twee honden en altijd aangelijnd. Wij gaan er van uit dat u de ontlasting altijd opruimt. Onze eigen honden, katten, kippen en konijnen lopen wel los, wij hopen op uw begrip hiervoor.

Een stacaravan heeft 4 bedden, een pipowagen 4, een slaapkeet 2 à 3, een blokhut 6 en een safaritent 6.

Nee, roken is in géén van de gebouwen toegestaan.

Op het terras en in het café is er gratis internet. Als u incheckt op het netwerk Outdoor Camping Barvaux kunt u hier gebruik van maken. Vanwege de afgelegen ligging van de camping is de snelheid van het internet niet zoals u (waarschijnlijk) thuis gewend bent. 4G werkt wel prima.

Nee, douchen op de camping is gratis.

Ja, er zijn twee stortplaatsen voor toiletten. Voor campers is er ook de mogelijkheid om water bij te vullen en grijs water te lozen.

Op alle plaatsen is elektriciteit aanwezig. We gebruiken CE (euro) stekkers met 6 a 8 ampère. Er zijn een paar waterpunten op de camping. Drinkwater is er alleen bij het hoofdgebouw, dus een jerrycan of iets dergelijks is handig om bij u te hebben.

Ja, er is een wasmachine en een droger aanwezig op de camping. Deze staan in hoofdgebouw in de dameskant. De kosten bedragen €4,00 per wasbeurt. Hier gaan vier losse €1,00 munten in. De droger kost €0,50 per 10 minuten. Hier gaan alleen €0,50 munten in.

Ja, mits deze geen schade achterlaten op het gras. Zowel gas als houtskool barbecues zijn toegestaan.

Ja, zolang deze geen schade achterlaat op het gras. Er mag dus geen hout uitvallen en de korf moet voldoende afstand boven het gras hebben. Sprokkelen van hout is niet toegestaan, aangezien omliggende terreinen privé eigendom zijn. U kunt bij ons hout kopen of zelf hout meebrengen.

Ja dat kan.

De bestellijst ligt tot 18:00 uur bij de receptie. Tussen 8:30 en 10:00 uur kunt u de broodjes afhalen.

Ja, vanaf Maastricht kunt u met de trein richting Luik reizen. Daar stapt u over op de trein naar Bomal. Vanaf hier wandelt u in ongeveer 15 minuten naar de camping. Loop richting de rivier, daar loopt een fiets/wandelpad langs welke u stroomopwaarts volgt. U loopt eerst over een andere camping, voordat u op onze camping aankomt.
Station Barvaux is een stukje verder lopen.

Er mag in de rivier gezwommen worden. De rivier heeft wel een bodem met grote keien, het advies is om altijd sandalen of schoenen te dragen en voorzichtig te zijn met springen/duiken.
De hoogte van de rivier is afhankelijk van regen en smeltwater, in de zomer is ze vaak wat minder hoog.
Zoals in elk open water is ook hier het advies om na het zwemmen af te spoelen en voorzichtig te zijn met het binnenkrijgen van water.

Ja dat kan. Deze zijn alleen niet te reserveren en kunnen ter plaatse, indien nog beschikbaar, bij de receptie gehaald worden.

Kosten zijn euro 10,00 per dag inclusief zak hout, zak aanmaakhoutjes en een paar aanmaak blokjes.

Het is niet toegestaan om hout te sprokkelen.

Helaas kan dit niet op de camping. In Barvaux kunt u Martiny SA terecht. Route de Marche 70-72.

Outdoor activiteiten

Wij bieden een gevarieerd outdoor programma aan. Vanaf 8 personen bieden wij ook een programma op maat. Voor een overzicht van alle activiteiten kunt u de activiteiten pagina bekijken.

U kunt ter plaatse inschrijven op activiteiten of vooraf via e-mail.

We bieden activiteiten vanaf 1 persoon aan. Vanaf 8 personen kunnen wij ook een programma op maat aanbieden.

Nee, we richten ons vooral op kinderen vanaf 8 jaar. We hebben wel een hoek met knutsel spullen waar ouders en kinderen zelf hun gang kunnen gaan.

Wij verhuren mountainbikes. Deze kunt u huren voor een ochtend (€15,00), middag (€20,00) of hele dag (€25,00). We verhuren de fietsen niet voor langer dan 1 dag, ze moeten altijd weer om 17.30 bij ons binnen zijn.

Wij verhuren geen stadsfietsen, racefietsen of skelters.

Wij verzamelen op het terras. Vanaf daar wandelt u ongeveer 1,5 kilometer naar het beginpunt. Na het kanovaren rijden wij u terug naar de camping. Het kan zijn dat u eventjes moet wachten omdat de instructeur heen en weer moet rijden.

Wij adviseren kleding die nat mag worden. Een winddicht jasje is ook prettig. U kunt eventueel een warme trui aan de instructeur meegeven voor op het eindpunt. Schoenen of sandalen worden ten zeerste aangeraden! Slippers kunnen wegdrijven en zijn daarom niet ideaal.

De activiteiten gaan altijd door tenzij er noodomstandigheden zijn. Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding

Staat uw vraag hier niet tussen?

Gelieve uw vraag te e-mailen naar info@campingardennes.be. Wij nemen deze z.s.m. in behandeling.