Stadjes/dorpjes

In de Ardennen is o.a. het kleinste stadje van de wereld Durbuy, kunt u de drukke en toeristische trekpleister La Roche bezoeken en is in het kleine Sy elk jaar een heuse autorace.

Barvaux

Barvaux is een dorpje op maar enkele kilometers van de camping vandaan. Hier vindt u supermarkten, bakkers en andere winkeltjes. Ook kunt u hier gezellig uit eten bij bijvoorbeeld de Italiaan of gezellig een drankje op een van de terrassen doen.

Durbuy

Durbuy is het kleinste stadje van de wereld. Het is een zeer sfeervol middeleeuwsstadje wat erg goed bewaard is gebleven. De kleine straatjes met kinderkopjes en middeleeuwse huizen zijn nog in perfecte staat. Hoewel het niet groot is kent het een aantal leuke kleine winkeltjes en prima restaurants.

durbuy-overzicht

durbuy-straatje

Bomal

In Bomal vindt u het dichtstbijzijnde treinstation. U kunt in Bomal prachtige wandelingen beginnen, een terrasje pakken of voor uw kleine boodschappen terecht. Op het moment zijn ze druk bezig om Bomal en zijn oude karakteristieke gebouwen aan het opknappen.

La Roche

La Roche is een van de meest bezochte stadjes in de Ardennen. In de zomermaanden is het er razend druk. La Roche is strategisch gelegen in een bocht van de rivier de Ourthe. Het kasteel van La Roche domineerde al sinds de middeleeuwen de omgeving. De ruïne van het kasteel is nog steeds te bezoeken en er is in de stad een klein oorlogsmuseumpje wat de geschiedenis van la Roche en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog verteld. Het stadje kent vele cafés en restaurants.

Sy

Sy is een kleine plaats in de gemeente Ferrières. De plaats ligt aan de rivier de Ourthe. Sy heeft maar één toegangsweg waarlangs al het verkeer het dal uit moet. Deze ene weg wordt op een dag in april voor autoraces gebruikt, een heuse happening. Vanwege de restaurants met hun terrasjes is Sy een leuk plaatsje om met de kano te pauzeren of een leuke wandeling te maken.