Leuke uitstapjes

Een gigantisch doolhof in maisvelden, burchten in de vallei van de Ourthe, het safaripark Monde Sauvage, heerlijk bier uit de brouwerij van Achouffe, Plopsa Coo: In de directe omgeving kunt u vele leuke uitstapjes maken.

Het Labyrint – Barvaux

Dit doolhof in maïsvelden, op een oppervlakte van 11ha, krijgt jaar na jaar een compleet nieuwe vormgeving, in functie van telkens weer een nieuw thema. Kom kennismaken met de schitterende en sympathieke sprookjesfiguren langs het altijd verrassende parcours. Een fantastische attractie voor het hele gezin in een overweldigende natuurlijke omgeving om in te dwalen maar nooit te verdwalen.

File:Labyrint barvaux.jpg

Burcht van Logne

Op de top van een smalle rotspunt die neerkijkt op de vallei van de Ourthe, verrijst de mysterieuze burcht van Logne. Ontdek hoe hij werd aangepast aan de opkomst van de artillerie, verneem het tragische einde van de laatste kasteelheren, de zogenaamde Sangliers des Ardennes, ontrafel de geheimen van de ondergrond, de Gatte d´Or (de gouden geit) en haar fabelachtige schat! Rondleidingen en bezoeken met audiogids. Naast de burcht worden ook roofvogelshows gegeven.

Safaripark Monde Sauvage

In het Safaripark Monde Sauvage kan men in alle vrijheid onder andere de volgende dieren gadeslaan: giraffen, olifanten, dromedarissen, kamelen, struisvogels, nijlpaarden en neushoorns. U vindt tevens een gedeelte wandelsafari, waar men in een prachtige omgeving leeuwen, tijgers, jaguars, chimpansees, kangoeroes, poolberen, zeeleeuwen, bisons en apen kan gadeslaan. De speeltuin in combinatie met een kinderboerderij maakt het voor de kinderen compleet. Een cafetaria met een zelfbedieningsrestaurant vindt men naast de volière met exotische vogels.

Achouffe brouwerij

De brouwerij werd opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in het brouwen van speciale hoge kwaliteitsbieren. De producten zijn gemakkelijk herkenbaar aan de sympathieke kabouter die de etiketten siert. Kabouters en andere aardmannetjes maken deel uit van onze Ardense verhalen en legendes. U bent van harte welkom voor een rondleiding in onze brouwerij Achouffe. Zo kunt u zeer zeker beter kennis maken met onze brouwerij en dat in een magische omgeving waar de heerlijke dranken rechtstreeks uit de tank spuiten.

Het Topiary Park – Durbuy

Het kleinste stadje ter wereld bezit de grootste vormsnoeituin toegankelijk tot het publiek. De tuin ligt langs de Ourthe, tegenover de oude stad. “Topiairies” zijn planten, vooral buxus, die in alle mogelijke vormen gesnoeid zijn. De tuin met een oppervlakte van ± 10.000m2 bezit meer dan 250 figuren : krokodillen, vogels, een “Manneken Pis”, een liggende vrouw, een sirene, herten, olifant, en nog vele andere. Sommige planten zijn al meer dan 120 jaar oud. Deze unieke tuin mag gerust vergeleken worden met de andere beroemde tuinen.

Plopsa Coo

Dit attractiepark voor de kleintjes ligt onderaan de waterval en is een van grootste toeristen trekkers van de regio. Voortbouwend op de al decennia naast Coo gelegen rodelbaan kan men nu zwieren en zwaaien met Bumba, Piet piraat en Mega Mindy. Het park kent een open setting met verschillende kermisattracties, springkussens, kermisattracties en dergelijke. Maar ook een wildpark en prachtig uitkijkpunt waar je met een stoeltjes lift naar toe kunt.

Markt Bomal

Enkele kilometers verwijderd van onze camping ligt het plaatsje Bomal. Op zondag komt het hier vooral tot leven door de gezellige zondagsmarkt. Als u van shoppen houdt is hier voor ieder wat wils te vinden. Buiten komt u ogen te kort: er wordt gehandeld in speelgoed, bloemen en planten, goede streekproducten voor de innerlijke mens, moderne kleding, sieraden en make-up en zelfs levende dieren. Neerstrijken op één van de vele terrasjes kan ook, en u zult merken hoe ontspannen de Wallonië rs hun weekeinde vieren.