Bezienswaardigheden

Wie kent niet de grotten van Han? Deze zijn één van de bekendste attracties van de Ardennen. Maar er zijn er meer: De grotten van Remouchamps, maar ook de waterval van Coo, het oorlogsmuseum van Bastogne en andere bezienswaardigheden zijn een bezoekje waard.

Riveo – Hotton

Als je RIVEO binnenstapt, duik je in het fantastiche universum van de rivier! Dat is een wereld vol verrassingen, en van een ongekende diversiteit. Soms vang je er een klein beetje van op, en ook al kijk je er regelmatig naar: het blijft onbekend. Een onbekend is onbemind!
Wellicht worden door de spiegel van het wateropperclak sommige schatten van de natuur verborgen… wie weet. Wij zien het eerder als een teaser!
Sluit het bezoek af met een rondje minigolven.

Grotten in de Ardennen

Door de bijzondere geologische samenstelling kent de Ardennen een aantal prachtige grotten. Deze zijn dan ook één van de belangrijkste toeristische attracties van de Ardennen. De belangrijkste en mooiste grotten van de Ardennen zijn: de grotten van Remouchamps, de grotten van Hotton en de grotten van Han. Je kunt de grotten bezoeken met een gids die je door de verschillende “zalen” heen leidt. Deze zalen zijn eeuwen lang uitgesleten door het water. Prachtige stalactieten en stalagmieten vormen een prachtig schouwspel diep onder de grond.

File:Grotten van Han - grot 1.jpg

Chocoladefabriek – Erezée

De ambachtelijke chocolatier Philippe Defroidmont deelt zijn geheimen met jou in Erezée. Ter plaatse ontdek je een museum dat de verschillende stadia van de chocoladeproductie, de smaken van de wereld en de geschiedenis van de familie beschrijft.

De winkel biedt je een ruim assortiment aan pralines, koekjes, delicatessen, honing, aperitiefwijnen, likeuren, enz… en niet te vergeten een ruime keuze aan gevulde manden.

In de glaswerkplaats kun je het dagelijkse werk van de ambachtsman en zijn medewerkers observeren.

Volg de wandeling Birds and Bees, die je laat kennismaken met de lokale vogels en bijen in de vorm van een educatief pad naast de chocoladefabriek.

Waterval van Coo

De klassieke waterval van Coo is natuurlijk een van de beroemdste attracties van de Ardennen. Deze watervallen in de rivier de Amblève vormen al vele jaren een grote attractie voor toeristen.

Oorlogsmuseum – Bastogne

In de Ardennen is in de Tweede Wereldoorlog hard gevochten. De stad Bastogne werd volledig omsingeld door de Duitsers. Men bleef echter volhouden en overwon uiteindelijk de Duitse troepen. De herinneringen aan deze periode worden levend gehouden door vele oorlogsmonumenten maar ook door het oorlogsmuseum en herdenkingsmonument in Bastogne. Het museum geeft een gedetailleerd verslag van de gevechten in de Ardennen. Aangevuld met memorabilia zoals uniformen, geweren en munitie uit die tijd.

Parc Chlorophylle – Manhay

De hele familie kan het grote natuurgebied (500 hectare) ontdekken door thema’s over het bos en de natuur. Een pedagogische wandelweg van 2 kilometer, aangeduid door didactische borden, laat u op een speelse manier de natuur kennen. De route telt 32 attracties, zowel speelzones als educatieve zones. Onze fierheid gaat natuurlijk naar onze loopbrug van 40 meter lang en 15 meter hoog die je tot in de kruinen van de bomen brengt!
Zonder natuurlijk onze speeltuin te vergeten die volledig is opgetrokken in hout met de natuur als thema.